Hissar & Dissar

Nu har jag startat en ny kategori på bloggen där jag hissar och dissar allt möjligt. Kommer varje dag lägga upp 3 hissar och 3 dissar och börjar nu med att dissa


 

Folk som inte tar hand om sina djur eller köper ett djur som dom inte klarar av. Det finns ett program på Animal Planet som är om poliser som rädda djur ifrån hemska förhållanden och idagens avsnitt så var det en häst som såg hemsk ut. Där var knappt något av hovarna kvar den hade ligg sår och ägare sa bara att han inte visste att den var i så dålig kondition. Jag menar sånt händer inte på en natt om det är de folk tror och dessutom ljög han först om att det inte var hans häst. Fyfyfy....


Barn som bara får och får av sina mammor och pappor. Det är en riktigt STOR diss på detta. Var på en tävling inte alls långt ifrån mig, en ponny tävling och vanligt viss tävlar jag aldrig ponny men nu gjorde jag det. och då ser jag en tjej som har allt i märkes, ni vet GPA hjälm, Tretorn stölvar också vidare. Men red hon bra ?
Nej verkligen inte. Hon piskade på hästen framför varje hinder och drog och slet iden och det var en UNG ponny gjorde ju inte saker bättre´. Det är en synd att göra så med yngre hästar. Så jag dissar henne stort och andra som har mycket märkes saker men rider som kratter och är elaka mot sina hästar men ni andra som har mycket märkes men rider runt bra och är trevliga får ett stor +

Den sista dissen är till alla mammor och pappor där ute som sätter press på sina barn och ungdomar. Nästan rent ut sakt hotar dom om dom inte rider felfritt osv. Barnen kan ju inte bestäma om hästen ska gå fel fritt eller inte, även en läromästare kan riva och det är inget fel med det. Man lär sig av sina misstag och man ska alltid ha som mål att komma igenom banan sen om man är felfri är det ju ett plus. Så alla mammor och pappor där ute, SÄTT INTE SÅ MYCKET PRESS PÅ ERA BARN !

Eftersom jag tidigar dissa folk som inte tar hand som sina djur så vill jag hissa organistioner som vänar om djurens bästar och folk som tar hand som sina djur. Vi har olika organistaioner som Härstarnas värn, WWF, Djurpoliser osv. Och alla privat personer som också hjälper till för djuren bästa. En stor tumme upp för er :)


Jag dissade också vissa folk med märkes saker så nu tänker jag hissa er andra. Ni som också har mycket märkes saker men är trevliga en stor tumme upp för er och att ni vissar att bara för man har dyra saker behöver man inte var otrevlig :) (jag är en av dom)


Eftersom hissar & Dissar är nytt så har jag inte så mycket att hissa, men jag tänker iallfall hissa min egen häst Iris, Min gamla medryttare häst Max, min gamla fodervärds häst Hilding Hammar och personerna Christian, Pernilla och Ebba.
Max, du lärde mig väldigt mycket och du fick verkligen mig att kämpa på i motgångarna och vara envis.
Hilding, Du var den hästen jag utvecklades mest på och den hästen som gav mig självförtroendet och den
nivån jag står på idag. Du var en sann vän för mig och du finns föralltid hos mig.
Christian, när jag red chatte hos dig så var jag nog lite av en fegis men när du lärde mig att man
måste våga rida även om man är nervös. och det ha tagit mig upp i klasserna.
Pernilla, Tack för att jag fick rida Max och ta hand om honom. Han är en underbar häst och kan väldigt
mycket. Jag hoppas det bästa för er och önskar er all lycka till.
Ebba, min gamla ridskole lärare. Du lärde mig verkligen att rida. Du lärde mig att man ska ha kul när
man rider, att man rider för sin egen skull och inte för någon annans, att man ska köra sitt race.
Och till sist Iris, du är den bästa hästen som någonsin har ståt i mitt stall. Du ställer alltid upp för mig
i alla väder. Även om du är världens envisaste och har ett riktigt humör så älskar jag dig ändå.
Du och jag kan bli stora tillsammans och det ska vi bli för enligt mig så är du och jag världens bästa.

Lägg en kommentar här

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0