Happy Hallowen !

Happy Hallowen alltihopa !!

Min framtidtävlingsdress

Detta är min nästa års tävlingsdress då jag slipper västen.
- Hjälm: GPA Speed Air,Svart
(Mamma och jag har slagit vad om jag rider fel fritt denna helgen så betalar hon hela pristet eftersom jag red felfritt i trelleborg omg 1 när hon sa det)
- Kavaj: Kingsland
( Önskar mig det i julklapp då mina andras kavajer inte passar mig längre )
- Stövlar: TRETORN, Svarta
( Har jag redan hemma )

SNYGGT VA ?!


Veckans hoppöving

Nu har kategorin hoppövningar ändrat namn till Veckans hoppövningar. Där jag varje vecka ska försöka lägga ut rn hoppövning.




Den övningen gillar jag väldigt mycket. Här lär man sig att hålla ett jämt tempo och sitta stil sadlen och inte störa hästen. Hästen blir kvick i sina ben och får jobba igenim hela kroppen.
Antagligen kan man väjla övning med med räke eller väljer man den med oxer.

Den med rosa stöd (övningen med bara räken) är mer för dom yngre hästarna och den med gula stöda (övningen med oxer) är för lite mer erfarna hästar.

Svar på frågorna

1. Hur gammal är du ?
Svar: Jag är 17 år

2. Hur länge har du ridigt ?
Svar: Jag har ridit sen jag var tre år gammal så det är 14 år

3. Vad är ditt mål ?
Svar: Förstår inte vad du menar med mål om det är med hästarna eller med mig själv. Mitt mål i livet är att bli hovslagare och ha en egen träningsanläggning hemma. Mitt mål med hästen är att komma så långt vi bara kan komma.

4. Hur mycket köpte du Iris för ?
Svar: Jag är uppfostrad att inte prata om priser då det inte är det viktigaste

5. Ska du inte ha fler hästar ?
Svar: Jodå jag ska ha flera hästar sen när jag har tagit studenten. Väntar just nu på att få ner en häst till mig.

6. Hur har du och din pojkvän varit tillsammans ?
Svar: I drygt ett år :)

7.Hur långt kan du och Iris gå ?
Svar: Enligt mig själv och min tränare och hästens kapacitet så kan vi gå hur långt som helst. Har även fått beröm av Jens Fredricsson att jag har en fin häst med bra kapacitet.

8. Tränar du dressyr för någon, isåfall vem?
Svar: Nej, jag tränar inte dressyr för någon och kommer inte göra det heller då jag känner att jag kan klara ut det själv med min egen erfarenhet. Dessutom har jag dålig erfarenhet av dressyrtränare som nästan har tagit livet av mina hästar.

9. Hur är ditt liv just nu ? Är det något du skulle vilja ändra på ?
Svar: Nej. Mitt liv är hur bra som helst. Jag har en bra famlij som låter mig få hålla på med mina hästar och en underbar pojkvän som alltid finns där för mig när jag som mest behöver honom. Det enda jag skulle vilja ändra på just nu är att jag slutar skolan och jobbar i mitt praktik stall då jsg trivs bättre där.

Hoppas ni frågar mer :)





Frågor och svar

Det har inte kommit in så många frågor :(

Så snälla fråga mer !!

v.44

Har varit jätte dålig på att uppdatera mitt veckoschema men ska börja med det igen.








THE HILLS !!

Sitter och tittar på The Hills Marathon på MTV med baby, (som älskar Spencer och hans slagsmål, haha!! ). Inväntar EMA och ska kanske se debatt i kväll klockan 22:00.














fixafixafixa



God morgon !




FRÅGESTUND !!!


trött

Vaknade för typ en timme sedan och ska snart städa lite här och duscha. Sen får väl jag och baby cyckla hem så jag kan rida iris. Har inte så mycket att skriva om nu så uppdaterar mera i kväll och idag.


lucky lucky

Har kommit hem ifrån kiropraktrorn med Iris och det gick mycket bra. Hon riktigt stod och njöt av livet. -hon släppte tydligen också väldigt fort i nacken och korset, där hon alltid brukar vara låst. Så nu är hon redo för att spöa skiten ur motstlöqwåndet på söndag. Ska se om jag kan hinna hoppa henne på fredag så jag får känna hur hon känns.


Puss och kram/Stina


god morgon !!

Det blev inte så mycket bloggande igår..förlåt :(
var riktigt trött igår så orkade inte riktigt att blogga. men jag var hemma om och red ut en barbaka tur i regnet. Himmlen bara öppnade sig och regnet öste ner. Stackars baby som var med mig med cheifen. Han måste ju också få föjla med nu när han är ensam. Han saknar nog magnum mer än vad man kan se :'(

men men ska iallfall iväg med hästen idag till kiropraktorn så hon får sin sista behandling innan helgen. Hon måste vara mjuk på söndag annars är det kört och som tur kom hovslagaren igår och slog snabbt på henne sko eftersom det var lite kris. Så nu är det ordnat. Får vi bara hoppas att behandlinge går bra idag också....peppar peppar ta i trä, *knack, knack, knack*

Min lilla Max

ska kanske ha min söta max på foder och få honom upp i klasserna och tränad ordentlig :)
Jag och max på våran första tävling för typ väldigt länge sen :)


tråkigt....

sitter just nu och tittar på tv och det är rikitgt tråkigt.....
finns verkligen ingenting att tittat på. Bara en massa skit. Baby tittar på någon film på 3:an som jag inte alls gillar så jag får väl sitta och nörda mig vid datan och mysa med Ally.
Var borta och longerade iris idag och man kan verkligen säga att hon behöver sin behandling för hon är riktigt knakig i sin trav i båda varven vilket är konstigt för det brukar bara vara det ena varvet.
Men ska nog sätta mig och spela lite :)

puss och kram

vill ha denna skon !!!


Hög Stövel från Skopunkten.com


Sjukt snygga enligt mig och vill vekligen ha dom ! <3

Mysig kväll

Sitter just nu i stoffan med min älskling och tittar på Family Guy. Var ute med dom hundarna innan i mörkret, mycket mysigt och mörkt. Ska se körslaget senare och mysa med baby ;)
har just nu inget kul att skriva. var hos hästen innan som har tappat en sko vilket hon måste ha på finalen annars går det inte att rida på henne för hon haltar direkt när hon kommer ut på hårt underlag och då är där väl någon viktipetter som ska leka duktig och säger att hon är halt och jag får inte tävla.
Så den skon måste verkligen på. och på tisdag är det också dags för behandling i ryggen.
ska mysa nu <3<3

puss och kram

hallå hallå

hej hej,

sitter just nu i huset som jag och baby ska passa nu i en hel vecka. Så jävla nice !!
ska snart äta något för är riktigt hungrig men det kommer bli mycket uppdateringar denna veckan då man har tillgång till trådlöst bredband

puss och kram Stina

R.i.p Magnum <3

Kommer alltid att älska dig magnum <3<3



så jävla hemskt !

Hej hej,

Har fått veta att det har varit inbrott i min brors hus. Dom hade tydligen slagit i sönder en fönster ruta och sedan tagit deras två laptopar som dom säker kommer att sälja så kommer hålla utkick som fan.
Mamma och jag ska köpa såna haspar så vi kan låsa med hänglås i sadelkammaren och bakdörren på stallet.
Som tur så är våran hundar alltid hemma om dagarna så det känns rätt så säkert men man skulle verkligen behöva ett larm.



MÅSTE HA !!

Måste verkligen in om Hm eller Kicks på jägers imorgon !! Måste ha detta !!



Dröm gården

Hej Hej,

Tänkte bara visa er mina planer på hur gården ska se ut när jag har utbildat mig till hovslagare :)


mysig barbacka ritt :)

Hej hej,

Är precis hem kommen ifrån en mysig 40 min barbacka ritt med Iris. Kände att hon kunde behöva lite lull idag eftersom det är hoppträning i morgon. Har fixat helt klart i stallet och byttat batteri på den jävla klockan så den inte går fel.
LEDIGA IDAG !! :) Ska sätta mig och äta något och sedan göra läxan :)

Puss & Kram / Stina Petersson


sorry...

Hej hej,

har verkligen inte haft tid att skriva i bloggen och kommer nog inte ha den tiden heller :(
Men ska försöka skriva i den varje dag och lägga in bilder och lite filmer :)
Ska ut i stallet nu:)

Puss & Kram / Stina Petersson


Vilken ska man välja ?



Var ute på netonnet och kollade på videokamra och hittade dessa tvgå snyggingarna med vet inte vilken jag ska välja. Den enda har ju te saker som är bra men den andra är billigare.
så frågan är:










jag har varit dukitg :)

Har städat klart mitt rum och röjt i mina gaderober och såhär snyggt blev det :)



Den underbara sängen :)


Gaderob nummer 1 :)


Gaderob nummer 2 :)

duktig jag är :)

underbar häst :)

Min häst har blivit fullkomligt underbar men gud vad hon har blivit fluffig i sin päls. Ringde direkt till mamma, '' Vi måste verkligen klippa hästarna till helgen för Iris ser ut om ett får och Dacke ska vi inte ens tala om''. Så ska ta med mig skären till våran klippamaskin till praktiken så elle kan kolla på vilket som är vilket för hon har en likadan klippmaskin. Förra året råkade vi klippa med 1 mm verka det som därför blev Iris så ful >.<
Men ska kanske låna deras klippmaskin som är tystar för iris gillade inte riktigt våran när man klipper under magen och jag känner inte för att få en spark.









 


god morgon sverige !

God morgon på er alla,

En finfin dag vi har fått. Har precis vaknat och ätigt frukost så sitter i bara mysdressen. Ska ut till stallet om en liten stund för att mocka och rida lilla Iris som fick vila igår pågrund av att det var ett rikigt skit väder.
Skriver mer när jag är klar :)









hemskt

Hemskt :'(
(ni måste se den)


Filmer

Filmer ifrån idag


Stina Petersson (jag) - Iris. 4 Fel


Elin Måtensson - Lamy. 0 fel


Louise Nilsson- Betty. 0 fel


Emma Fält - Well done. 0 fel

VI VANN !!! :D

Trunnerups ryttareförening vann överlägstet med 20 poäng och gick vidare till final :)

Hästen var otroligt fin idag. Red på pelham försäkerhets skull så det inte blev några problem. Hon gick felfritt i förklassen och var jätte mjuk så är super nöjd med henne. Men i lag klassen sprang hon för mycket mot 9 ( sista hindret) och det var ett räke så hon tog ju självklar det med sig. Men som tur så hade Elin,Lousie och Emma nollat och vi var det enda laget med tre nollor så det blev ingen omhoppning och vann :)
Bilder och kanske film kommer att komma :)











film

Film ifrån sydslätten med raffe



bilder ifrån film








min fredag är förstörd...

hej hej,

Snacka om att min fredag är förstörd nu....
Baby kommer inte idag för att han får inte för sin mamma :'( Just nu hatar jag verkligen hans mamma så sjukt jävla mycket. Nu får det gå en hel jävla vacka till innan jag får träffa min baby.
Tack så jävla mycket helgen är förstörd.




uppdaterring...sjuk :(

Hej hej,

Tänkte göra en liten uppdatering nu eftersom jag är sjuk och har ingenting att göra :)

I tisdags så var det första hoppträningen inomhus på Skönabäck. Jävligt fint ridhus att rida i men där var fruktansvärt varm och inte så mycket luft så man blev rättså svettig. Hästen fungerade som hon skulle och bara gick på som hon har gjort innan hon blev tokig. Helt lugn i transporten också , inget bankande alls så vi ondrade nästan om hon var död där inne. Så resultaten av att ta bort havren ifrån hennes foderstat har äntligen kommit men får nog lägga på lite havre så hon orkar mer när det blir högre. Ska alltid rida fram henne på graman i vänster varv när jag hoppar och utan graman i höger varv när jag hoppar, för att i höger var den mest bara i vägen så tog av den och red på som vanligt och så slappnade hon av över hindret.

I onsdags fick hon vila lite och bara longeras för hon var lite trött efter träningen vilket är ovanligt. Igår så var det värsta stormen ute så vi red ut en skritt och trav runda runt byn så hon fick sträka på benen lite :)









nu har jag äntligen kommit igång :)

hej hej,

Nu börjar livet rulla rätt igen, ME LIKE! Har betsämt mig för att gå tillbaka till min gamla emorock stil och mitt gamla jag igen. Hästen går också bra nu eller jag hon gick bra idag iallfall då hon gick som en klocka och jag har helt ändrat stil på henne.
Istället för att sitta och bil arg på henne när hon spänner sig (mest i vänster galoppen) så ska jag sitta ner och driva henne framåt, ner med handen och ställa henne tills hon slappnar av och det gjorde hon faktiskt och då ska hon ha massa beröm. Så ska behandla henne som en unghäst som ska ridas in för hon har inte fått lära sig rätt ifrån början vilket är synd.
En vecka och 5 dagar kvar till det är 1 helt år sedan jag och Martin Paul Lundberg blev tillsammans :) <3

Äslakr dig så jävla mycket baby ;) <3






dålig....

hej hej,

väldigt dålig uppdatering, måste bli bättre på det jag vet. kommer uppdatera mer när jag har varit i stallet och ridigt min lilla häst :)






RSS 2.0