v. 40

Måndag: Vila, 20 min gång
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Barbacka
Fredag: Longering
Lördag: Vila
Söndag: Tömkörningäckelväder

hej hej,

precis kommit hem ifrån den lilla rundan som jag och mamma gick med hästarna i regn och mörker. Ibland undrar man hur fan orkar vi ?!
Ja, hur fan orkar vi? den frågan blir nog osvarad.
Hoppas på bättre väder i morgon så jag kan rida ut en runda. Sen på onsdag får det var jätte fint väder för då är det sista ute träningen för året sen blir det ridhus i skönabäck :) längtar....
Ha det bra ! :)

:(

hej hej,

fy vilken tråkig morgon !!!
Regnar ju hela tiden. Ska ut och mocka till hästarna nu men får nog gå med dom i kväll för kommer inte kunna hålla dom när det blåser såhär mycket. Saknar min Martin jätte mycket <3
Tur att han kommer nästa helg :) Då det också är ponny omg 2 så jag måste sy klart Cheifens täcke så att han kan gå med oss in :)

Skriver mer i kväll :)

p.s Jag har fått vril parfymen av Martin :) <3 Fick den lite i förväg för att han fick sina jeans tidigt <3 d.sdiv II trelleborg

Tävling idag då i Trelleborg.

Skulle rida både förklassen och lagklassen. Eftersom jag och mamma missade sista anmälnings datumen så fick vi efter anmäla oss och det sved i plånboken må jag säga. Men i allfall, kändes inte så jätte bra i förklassen. Hästen var väldigt stark och fick inte riktigt ihop henne till hinderna så det var ett ner.
Men i lag klassen så red jag som fan och kämpade över varje hinder för jag skulle fan gå felfritt och det gjorde jag. Och mamma sa om du går felfritt så betalar jag halva hjälmen till dig och jag gick fel fritt :D
Så nu har jag en halv GPA hjälm betald. Så nästa helg ska vi åka till landängs och köpa min nya fina GPA hjälm :)
Det blev också en fjärde plats för trunnerup men fick vi plaket eller rosett ?! nä, det fick vi inte för man måste vara flera startande. Men vi var bara 10 lag i ponny och då fick vi rosett och plaket och nu var vi 11 i häst med där fick vi inte det. Så vi satt och väntade på läktaren för att få komma in på prisutdelningen eftersom det står i reglerna att det ska var 4 placerande oavsett hur många lag det är. Men så får vi inte lov at komma in. Så jag blev skit förbannad !! så jävla snåla !!

seg vecka....

Här är en lite snabb uppdatering då veckan har varit väldigt seg sedan i onsdag :

Onsdag:

Hoppträningen. Det gick SUPER!!!
Det känns som om jag sitter på en helt annan häst, för hon drar inte eller blir flack. Hoppade runt 120-130cm lite bana och konstiga avstånd vilket hon behöver. För hon kan länga sig men hon kan inte korta sig så bra.
Så är super nöjd med henne.

Torsdag:

Det blev uteritt idag med lite dressyr arbete på fältet. Jätt fin häst, red på hacket som jag nästan gjort alla dagar förutom i onsdag då hon ska träna hoppning med bett. Jag vet att jag har hoppat henne hemma med hack men det gör jag bara hemma för jag gör inte så mycket svängar och jobbiga saker för henne. Och dessutom kommer jag aldrig i hela mitt liv att hoppa henne på tävling med hack.

Fredag:

Idag blev det bara 30 min tökörning/logering för at hon skulle jobba loss lite och hon gick super fint :)

Lördag:

Eftersom jag skulle iväg och shopa i stan och sen gå på bio med babay så blev det en 40 min skritt och trav runda på 3 km innan tävlingen på söndag. Så det var att fixa stallet sedan rida, in och fixa sig själv, åka till stan. Klockan 15,20 började filmen så det var att bara att dra sig mot bion för att se Ice Age 3. Sedan hem och packa lite.

söte iris

igår kväll och hon var jätte duktigt men hon har så mycket energi som jag måste göra ava med så jag kom på att jag kan ju longera henne i typ 10-15 min innan jag ska börja rida för då är hon uppvärmd och har inte så mycket energi i sig. För hon vill ju baba springa springa springa och ibland vill hon springa lite för mycket men försöker få ner hennes havre så att hon bara får ett litet mtt havre för mer energi än så behöver hon inte. Sen får hon också lucern som också ger energi med det har jag inte märkt så mycket av. en hon har blivit så mycket lugnare sedan jag fick henne och nu när hon för kornkross har hon blivit ännu lugnare :)
Hoppas att det går bra på hoppträningen i kväll och att vi rider skiten ur lagen på söndag :)


BESTÄLLT !!!Oriflame

Den nyaste parfymen, Amber Elexir (219 kr)
Pojkvännens favorit parfym, City Oasis (130 kr)
Puder, Giordani Gold Sublime Pressed Powder (139 kr)
Foundation, Giordani Gold Adaptive Foundation (119 kr)
( Är en återförsäljare för Oriflame så därför köper jag nästa bara smink ifrån dom + jag får det billigt och får bonusar :P )


Något säger mig att jag behöver en större säng :)

Nu när baby inte har varit hos mig på en hel vecka och inte kommer förrän på torsdag så har jag självklart mina bebisar hos mig. Men vi kan ju säga så här att det är väldigt trångta att ligga med Cheifen i sängen (den stora)
men Magnum (Den lilla) är helt okej. Så när cheifen har somnat på sin flit på golvet så brukar Magnum hoppa upp till mig i sängen och lägga sig intill min sida. Min lilla mys vovve :)
Så man kan gosa med sina stora hundar i sängen också :)
morgontur

Tog en morgon tur med lilla Iris idag :)
Red utan förbygel och martingal för första gången på länge bara för att se hur hon reagerar för precis i början fick hon typ damp och drog upp huvudet. För min häst kan man verkligen inte kalla dum för hon är jävligt smart. Hon är faktiskt den enda hästen som jag har suttigt på som märker skillnade på utrustningen man har på henne.
Men hon var faktiskt ski fin och inte alls bråkig och kände att jag riktigt fick rida utan att bråka så mycket som jag fick i början.
Och ett typs til er andra som har lite stressiga hästar eller hästar som lätt blir sura eller envisa när dom inte kan, så spel då lugn musik för dom när ni rider, typ ballader eller klassisk musik. För min lilla pirris älskar det och jag spelar låten When you belive ( sång ifrån prinsen av egypten ) och hon blir verkligen sten cool och går i takt. Och man blir sjävl lugn. Så om hästen börjar bråka sjung själv med lungt i sången och bara fortsätt utan att bli arg så kommer problemet lösa sig fortare. Det kanske låter töntigt men det funkar för mig :)


Agria schabrak och mössa på som alltid :) ÄLSKAR DE :)
Tappar läsare :(

Börjar att tappa läsare :(
Ge mig tips vad jag kan skriva om :)

bilder

Bilder ifrån Fredshög
Vitamin Well, VILL HA DESSA !!!


vet inte vad jag ska välja ?

När detta huset sedan blir mitt så har jag många planer på det och jag har bestämt också att jag tre stycken hundar, två stora och en liten. Dom stora ska var en Laika och en Rottwailer men den lilla vet jag inte har tre alternativ:


Just nu lutare det mest åt en Papillon men också mot en Svensk Dansk Gårdshund.


Vilken ska man välja ?

<3

För er som inte vet det så älskar jag min baby Martin Lundberg <33
Han betyder allt för mig och det finns ingen annan som kan ta hans plats. Han finns föralltid i mitt hjärta <33
Älskar dig Baby ;) <3<3
frågor och svar

Fråga 1 : Hur gick det när du red ?
Svar: Jag tyckte det gick super bra för att vara andra gången som han är ute på tävling. Även om han rev i varje klass :P Men är super nöjd med honom.

Fråga 2: Hur uttalar du ditt efternamn.. Peter- som det låter när man säger "peta", eller petter - som i det andra uttalandet? konstig fråga.. i know.
Svar: Du utalar det precis som det låter Peter-sson. Alltså namnet Peter och sedan sson. Peter-sson. Väldigt många säger fel, det vill säga Pettersson när det ska vara Petersson alltså ett T mindre.

Hissar & Dissar

Hissar:
Vårat Div II ponny lag som kom på fjärde plats vilket var super :)

Dissar:
Trelleborg hejarklack idag. Väldigt skrikiga och jobbiga och man kunde inte få gå banan i lungt och ro dessutom tog dom upp hela läktaren där det igentligen ska vara ryttare och lagledare som vill se på sin kompisar. Dåligt gjort verkligen och stackars den lilla ponny som blev jätte rädd för dom :(
( dissar inte trelleborgs laganda som kanske många tror, jätte kul att dom har bra laganda)

frågor och svar

jag fick en fråga: Är det din häst på headern ?

Svra: Ja, det är min egens häst som jag snart haft i två år :)

Hemsidan är uppdaterad :)

Nu är stallets hemsida helt uppdaterad och har fått en ny design :)
kolla gärna in på www.stallmanstorp.webs.com
bilder

det finns nya bilder på stallets hemsida www.stallmanstorp.webs.com

v. 38


v. 37v. 36Hoppövning
Vill ni att jag ska skicka någon övning till mig så är det bara att mejla sj.petersson@hotmail.com :)

7 Saker ni inte visste om mig :)

1. Jag har ridigt sen jag var 3 år
2. Jag har två sjukdomar, astma och exem
3. Jag är beroende av tecknadfilm
4. Jag har älskat buskis filmer det vill säga Stefan & Krister sedan jag var 7 år gammal
5. Jag har bara haft egen häst i 2 år, Haft medryttarehästar och foderhästar
6. Jag var föredetta dressyrryttare men har nu sadlat om helt till hoppning
7. Jag har blivit beroende av skvaller tidningar även om jag inte tror på något i dom


ingen ridning = blääää

Det blev ingen ridning idag på grund av att jag har gått och överansträngt mina ryggmuskler och har väldigt ont och nu eftersom inte hästen ska tävla i helgen så låter jag henne stå. Både för min och hennes egen skull så kan hennes munsår läka fint :)

mörkeret kommer, reflexerna fram

Det blev en barbacka tur i mörkret idag, så det var bara fram med reflexerna.
Red på hack idag eftersom jag inte skulle ställa så mycket krav på henne. Ska nog rida med hack minst 3 gånger i veckan så hennes mungipor får ''vila'' lite eftersom hon är så känslig. Men jag dränker verkligen henne med Noni i munnen så det ska försvinna + att det mjukar upp innan man ska rida :)
Hoppträning i morgon får hoppas att det går bättre än förra gången. Ska ta med mig gramanen så hon får arbeta lite.
sluta klaga

Folk som klagar på min sists kan ni vara snälla och sluta med det ?
Jag har fått beröm av olika tränare och hästmänniskor för min sits. Jag har en lugn sits som inte är för mycket framåt vilket hjälper hästen att inte riva speciellt min egen som river direkt om man är för långt fram.
Och ni som klargar och komenterar anonymt, sluta vara anonyma det är så jävla fegt av er.
Så klaga inte på andra om ni inte kna göra det bättre själv.
Jag tycker själv att jag har bra sits och inte kastar mig fram för att inte störa hästen men visst folk fattar inte det.
SÅ SLUTA KLAGA !!!!
VILL HA !!!!!!!


Dagens fråga


ångående en kommentar

detta inlägget är angående en kommentar jag fick där det stod att jag hamnar efter i språnget hela tiden.
Jag förstår inte vad den personen menar med efter i språnget men det verkar som han/hon den det inte vet vad han/hon den det pratar om.
Efter i språnget ?! kom igen !
Bara för att man inte kastar
sig fram när det inte är så högt så är man efter i språnget. Visst kan man hamna efter om hästen hoppar för tidigt och man inte är beredd, det gör ju alla till och med världs eliten gör ju det. Så du som komenterade anonymt dessutom, tycker jag ska tänka sig lite för innan du säger något och dessutom stå för din sak och inte vara anonym och dessutom ta reda på fakta innan du börjar klaga.film...

Nu har där kommit en ny film på youtube ifrån omhoppnings träningen.
www.youtube.com/user/stijnapetersson
Det är bara att titta & komentera :) Bilder kommer också komma upp ifrån tävlingen annars gå in på http://picasaweb.google.com/StallLM och kolla på våra bilder där :)
hjälp?!

Finns det någon som skulle kunna göra en ny header till mig ? det är allså den bilden där uppe
Jag har inte photoshop längre så kan inte göra någon snygg. Så kontakta mig gärna om du kan hjälpa mig :)

tävling

Då har man varit på Tävling idag inne på örs. Det blev en regional 1,10 m och jävlar vad hon hoppade bra :)<3
Hon gick som en klocka på nästa alla hinder det var bara ett hon inte lyssnade på mig och hoppade av lite för tidigt och det kan man inte gör på en stor oxer för då slår man i bakbommen. Men hon var högt över alla hinder och kastade mig nästan ur sadelen på framhoppningen vilket är lite ovanligt för hon brukar inte hoppa så högt. Men var med om världens konstigaste sak idag, jag blev doping kollade :S så jävla sjukt och jag var typ inte alls långt ifrån att få starta för ett sår hon har i munnen som är under behandling och jag har fått starta på att andra regionala tävlingar. så tyckte inte om den vetrinären men hon fick jätte mycket klagomål också för hon var så jävla petig och massa sånt skit. Men är nöjd med min häst och hoppas hon fortsätter gå så bra :)
äntligen färdig

så nu har jag ridigt Iris också och gjort klart för i morgon :)
HÄsten var lite trött idag eftersom hon busade lite väl mycket igår så hon fick galoppera en hel del. Så hon får skylla sig själv. Men hon blev jätte rädd för en hund som hoppade fram framför henne och hon hoppade iväg och jag råkade slå min hand rakt upp på näsan så jag får näseblod och skrapar upp mitt finger men det får gå att rida i morgon ändå. Allt förberett för i morgon så kan sova lite extra :)
Tävlingen är på örs så behöver inte stressa alls på morgonen och kan låta henne åka med broddar för jag har hittat hennes bra transportskydd som går långt ner på hoven unan att kasa vilket mina andra göra.
Håll nu tummarna för mig att detta kommer gå bra :)


träning med raffebaffebus

Precis hem kommen ifrån träningen med raffe. Och han kändes mycket bättre på denna träningen än på förra. Han bjud på som ett djur på allt och ville bara hoppa hoppa hoppa :)
Vi red på lite läskiga hinder idag så det inte kommer som en chock för honom nästa vecka när han ska tävla. Hoppashoppashoppas nu att det kommer att gå bra :)
Ska ut nu och mocka till Iris också och städa lite i stallet och sadelkammaren, sen blir det väl att rida dåren. Hoppas hon är trött sen igår så hon fattar vem som har mest vilja och inte ger sig :P 
Röda ston är inte och leka med men Stina Petersson är fan inte bättre :P

 

uppdatering :)

Nu är där inget fel på datan mer och jag kan äntligen börja uppdatera igen :)

Red Iris igår i paddocken och skulle träna lite mark arbete men hon bara springer så mycket och stressar upp sig i onödan vilket inte är bra och hon måste lära sig att sluta så jag körde en massa halte och förhållningar istället för att hon ska fatta vem det är som bestämmer. Red i nästar 1 ½ timmer vilket hon behöver för hon har jävligt mycket energi i sig och jag måste nog dra ner på havre och öka hennes korn korss lite. Havren sätter ju sig i huvudet på dom så dom kan bli lite koko och kornet sätte sig i magen så dom blir lugna. Iris har ju fått havre i hela sitt liv så det är nog därför hon är lite små galen ibland får bara hoppas att det går bra på tävlingen i morgon.
Men nu ska jag ner och dricka mitt frukost te sedan ut och mocka ,sen ska vi till Elia och hämta raffe för jag ska träna för sussi och sen när vi kommer hem ska jag rida min buse och förberedda för imorgon. Så skriver mer sedan :)


virus skit

nu när man äntligen skulle börja uppdatera ordentligt så går man och får virus super.....

Puss & Kram/ Stina Petersson


hemma :)

Så nu är man hemma och ska skriva lite på svenskan. Vi ska skriva någon historia om helvetets nio kretsar och hur vi går ner och blir vissade av någon. Vi ska typ själv a komma på staffen och sånt så det ska bli väldigt roligt :P
Jag ska lägga in filmer här på bloggen så snart jag kan, men har lite problem med det just nu :P

7 september

Så då är man redo för skolan :) ska snart ut med pappa och köra lite i typ 1 ½ timme, ska bli kulkulkul.
Har longerat båda hästarna idag i typ 25 min på lätt inspänning. Dacke var faktiskt jätte duktig och ville gå med lågt huvud fivilligt utan en massa bråk men han var också super pigg och gasade iväg en hel del. Sen Iris fick jogga lite lätt så hon inte får träningsvärk av tävlingen igår. Hon gick väldigt samlat i sin höger galopp och det brukar hon heller aldrig göra :) så är nöjd idag med min två pållar :)

dålig uppdatering....

jag vet, jag vet uppdatera bättre och det ska jag börja med nu. Ska uppdatra minst två gånger om dagen om jag kan få tag på en data :P Skriver mer sedan när jag har ridigt mina hästar

RSS 2.0