Hoppträning

Precis hem kommen ifrån hoppträningen i skurup, som gick super bra !!
hästen var jätte fin och lydig. Vi tränade lite på att svänga snävt men ändå i balans och under kontroll. och svänga snabbt kan Iris men det är inte alltid så bra, men idag stämde allt :)
Hon kom perfekt på alla hinder hur jag än svängde och hur konstigt vi än kom, hade henne framför mig hela tiden vilket är jätte bra :) Hoppas nu det går bra nästa vecka ute på klagshamn.
Bilder kommer nog & film :)

Skrev inget igår då jag inte mådde så bra eller var på något bra humör :(

Hissar & Dissar


  

Jag börjar med att dissa MPG, MALMÖ PRAKTISKA GYMNASIUM, för deras dåliga information och att dom flyttade energiklassen ifrån skolan i limhamn till en annan. Det är den klassen baby går i och dom
flyttade bara för en jävla svets !! Fan kom hem till mig så får ni svetas hur mycket ni vill GRATIS !
Har aldrig varit så jävla Arg i hela mitt liv !!!

Andra dissen går till SWE-Bank. Skulle använda mitt kort idag för första gången och är helt glad för att jag har fått min lön. Stoppar in kortet skriver in min kod, klickar hur mycket pengar som ska ut och sen står det fel kod försök igen och sen tog den mitt kort och jag bara vafan det är ju rätt kod men tydligen inte. Så får vänta en hel jävla vecka på ett nytt kort.

Sista dissen går till Skånetrafiken och deras dåliga tidtabell och deras dåliga sätt att håla tiderna. Stog och väntade idag på 12:50 bussen och väntade och väntade. Exakt 12:50 blinkade det på skylten sen försvan bussen. Och jag bara amen vafan kan det bli bättre?!
Sen 20 min senare kommer bussen med den konstige busschafören som inte stannar alltid. Så när jag skulle av så fick jag skricka ''HALLÅ ?! JAG SKA AV HÄR, HÖR DU DÅLIGT ?!'' ska det alltid behöva vara så ?

Jag börjar med att hissa Iris min häst som gör mig glad i alla lägen speciellt en dag som idag där ingenting verkar vilja gå rätt.


Sen vill jag hissa min älskade pojkvän Martin som alltid finns där för mig i alla lägen och hjälper mig ur allt.
Älskar dig så jävla mycket Baby <3<3<3<3<3


Sista hissen går till min lilla kissekatt Billy boy. Han kan verkligen få en riktigt glad och han är världens bästa att prata med när man är ledsen och det vekar faktiskt som om han lyssnar på vad man säger vilket gör en ännu gladare.


bilder...

Här är bilder på raffe ifrån träningen igår
Hissar & Dissar

Nu har jag startat en ny kategori på bloggen där jag hissar och dissar allt möjligt. Kommer varje dag lägga upp 3 hissar och 3 dissar och börjar nu med att dissa


 

Folk som inte tar hand om sina djur eller köper ett djur som dom inte klarar av. Det finns ett program på Animal Planet som är om poliser som rädda djur ifrån hemska förhållanden och idagens avsnitt så var det en häst som såg hemsk ut. Där var knappt något av hovarna kvar den hade ligg sår och ägare sa bara att han inte visste att den var i så dålig kondition. Jag menar sånt händer inte på en natt om det är de folk tror och dessutom ljög han först om att det inte var hans häst. Fyfyfy....


Barn som bara får och får av sina mammor och pappor. Det är en riktigt STOR diss på detta. Var på en tävling inte alls långt ifrån mig, en ponny tävling och vanligt viss tävlar jag aldrig ponny men nu gjorde jag det. och då ser jag en tjej som har allt i märkes, ni vet GPA hjälm, Tretorn stölvar också vidare. Men red hon bra ?
Nej verkligen inte. Hon piskade på hästen framför varje hinder och drog och slet iden och det var en UNG ponny gjorde ju inte saker bättre´. Det är en synd att göra så med yngre hästar. Så jag dissar henne stort och andra som har mycket märkes saker men rider som kratter och är elaka mot sina hästar men ni andra som har mycket märkes men rider runt bra och är trevliga får ett stor +

Den sista dissen är till alla mammor och pappor där ute som sätter press på sina barn och ungdomar. Nästan rent ut sakt hotar dom om dom inte rider felfritt osv. Barnen kan ju inte bestäma om hästen ska gå fel fritt eller inte, även en läromästare kan riva och det är inget fel med det. Man lär sig av sina misstag och man ska alltid ha som mål att komma igenom banan sen om man är felfri är det ju ett plus. Så alla mammor och pappor där ute, SÄTT INTE SÅ MYCKET PRESS PÅ ERA BARN !

Eftersom jag tidigar dissa folk som inte tar hand som sina djur så vill jag hissa organistioner som vänar om djurens bästar och folk som tar hand som sina djur. Vi har olika organistaioner som Härstarnas värn, WWF, Djurpoliser osv. Och alla privat personer som också hjälper till för djuren bästa. En stor tumme upp för er :)


Jag dissade också vissa folk med märkes saker så nu tänker jag hissa er andra. Ni som också har mycket märkes saker men är trevliga en stor tumme upp för er och att ni vissar att bara för man har dyra saker behöver man inte var otrevlig :) (jag är en av dom)


Eftersom hissar & Dissar är nytt så har jag inte så mycket att hissa, men jag tänker iallfall hissa min egen häst Iris, Min gamla medryttare häst Max, min gamla fodervärds häst Hilding Hammar och personerna Christian, Pernilla och Ebba.
Max, du lärde mig väldigt mycket och du fick verkligen mig att kämpa på i motgångarna och vara envis.
Hilding, Du var den hästen jag utvecklades mest på och den hästen som gav mig självförtroendet och den
nivån jag står på idag. Du var en sann vän för mig och du finns föralltid hos mig.
Christian, när jag red chatte hos dig så var jag nog lite av en fegis men när du lärde mig att man
måste våga rida även om man är nervös. och det ha tagit mig upp i klasserna.
Pernilla, Tack för att jag fick rida Max och ta hand om honom. Han är en underbar häst och kan väldigt
mycket. Jag hoppas det bästa för er och önskar er all lycka till.
Ebba, min gamla ridskole lärare. Du lärde mig verkligen att rida. Du lärde mig att man ska ha kul när
man rider, att man rider för sin egen skull och inte för någon annans, att man ska köra sitt race.
Och till sist Iris, du är den bästa hästen som någonsin har ståt i mitt stall. Du ställer alltid upp för mig
i alla väder. Även om du är världens envisaste och har ett riktigt humör så älskar jag dig ändå.
Du och jag kan bli stora tillsammans och det ska vi bli för enligt mig så är du och jag världens bästa.

v. 35Raffebaffebus

Red Raffe idag på en hoppträning för sussi. Och det gick super bra, han var jätte duktig och hoppade allt. Han kan verkligen den hästen och jag hoppas thaithai tar sig i kragen och får upp intresset för det är en riktigt fin häst hon har även om han kan vara lite busig ibland :)
Bilder kommer på oss när vi hoppar så får ni se hans fina teknik :)

jiippe!

Hoppning idag då första gången på hack. Hästen kändes jätte fin och mjuk i kroppen och inte alls jobbig eller ville sticka iväg med mig. Det blev lite höjd hoppning också närmare bestämt 1,30m :D
Hon gick jätte bra när det blev så högt och det kändes inte alls jobbigt eller något sånt :)
Stolt över min häst :)

 <--- 1,30 m


Bilder....

Här är bilderna ifrån skabersjö :)

 
 

FRÅGOR & SVAR

Fråga: så du ska tävla med ponnyn? Inte din hääääst? :(

Svar : Jag har ingen ponny utan en jag lånar av en kompis som jag ska tävla i Div II laget och jag ska också tävla min häst i DIV II laget och tävla andra tävlingar med henne som jag gör hela tiden

Ullared :)

Var i ullared igår och handlade upp alla pengar så däför kom där inget inlägg igår och skrev inte i onsdags heller då det var träning med laget vilket gick jätte bra och bilder på det kan man se på http://picasaweb.google.com/StallLM. Men ullared igår iallfall och det var super skoj.
Kändes som om jag köpte väldigt mycket denna gången, men det blev inte så mycket till hästarna då dom redan har väldigt mycket grejor men ett egntäcke och ett svettäcke fick det ju bli. Här är lite bilder på vad jag köpta till mig :)

 
 
 
 


FRÅGOR & SVAR

Fråga: Vilken klubb tävlar du för?
Vilket datum och var är första omgången i div 2?

Svar: Jag tävlar för trunnerups ryttareförening som ligger i skurups trakten.
Första omgången i Div Häst går i Trelleborg den 27/9 & för ponny i Fredshög den 19/9

FRÅGOR & SVAR

Fråga: Vad har du för utbildning ?

Svar: Jag går just nu andra året på hästgymnasium och läser till häst skötare. Sen har jag 14 års erfarenhet av hästar och olika sorters hanteringar, är 17 nu.  Har även jobbat i ett trav och galopp stall en tid och hos en uppföddare och tränare. Äger också själv en häst som jag tävlar och tränar regelbundet.

v. 34blåsigt värre

snacka om blåsig dag !

hästarna fick nya skor på sig idag men var tvungen att rida Iris ändå eftersom jag inte kunde rida igår. Så tänkte ta mig en tur runt överste men hon bara dummade sig hela vägen så när vi var på den sista biten tvär stannade hon och backade och stega. fattade ingenting. Blev skit förbannad på henne för hon hade ingen anledning i världen att göra så.
Så jag ringde mamma och sa att hästen är knäpp i huvudet så hon körde bort till paddocken och väntade på mig, för detta måste få ett slut.
Kom in i paddocken och drev på henne ordentligt för var riktigt arg på henne. Och vad händer jo hon går JÄTTE fint !
Fattade ingenting, så var där en annan som hoppade så jg tänkte vafan något skutt kan hon ju ta.
Och det gjode jag , styrde upp emot hindret och var beredd på att hon skulle dra iväg. Men inte då....
Gick snyggt och bra på tygel i svängen, trampade under sig upp med huvudet tre steg innan hindret och hoppade upp sig. Jag tappade nästan andan för det var jag inte beredd på.
Så jag ska lägga upp ett nytt schema till henne där jag hoppa minst två gånger i veckan rider ut en och markarbete´två gånger så får vi se vad som händer.


Iris på fältet


Så här snyggt blev det i sadelkammaren :)
regnregnregn...

Denna dagen stavas R E G N !!

Kunde inte rida Iris idag för det regnade påtok för mycket, så får väl rida på morgonen efter att hovslagaren har varit här.  Det har varit en riktigt seg dag. Men har varit lite flitig iallfall städade hela sadelkammaren idag och dammsuga bort spindelväv.
Städade också mitt eget rum och fixade ett sängbord. Är så trött att ha allt liggande på golvet. Det pratas om här hemma att vi kanske ska åka till sälsen vecka 2 vilket jag är jätte happy över :D 
har inte åkt skidor på evigheter och det ska bli så kul om det nu blir av men det hoppas jag :) Hoppasd också att baby följer med mig.
Ullared blir det också, nämligen på torsdag eller fredag denna veckan, kulkulkul. Kommer bli helt fattigt så det är tur att man har sålt en hel del häst saker som inte har passat. Precis sålt en sadel och fått en bra slant för den :D

Men nu kallar duschen och sen blir det väl att slänga sig framför tv:en.p.s hoppas ni gillar den nya desinen  ;) d.s


 

FRÅGOR & SVAR

Fråga ifrån Jossfin
Hej vart någonstans köpte du agria sakerna? Vet du om luvan går att köpa på Globen Horse Show? :)

Svar:
Jag köpte mina agria saker ifrån falsterbo horse show och jag tro att dom bara går att få tag i på mässor men gå in på agrias hemsida www.agria.se och fråga dom så får du säkert svar :)
Mvh Stina

FRÅGESUND

Nu är det en frågestund i bloggen :)

Ni kan fråga om allt så svarar jag så snabbt jag kan och svaren kommer komma upp här på bloggen under fliken Frågor & Svar
Det är bara att kommentera ett inlägg så svarar jag :)
Ha det så kul !


lögnlögnlögn

Finns det något värre än när folk ljuger en rakt upp i ansiktet ?

Jag känner iallfall som om någon har ljugit mig rakt upp i anskitet om många saker och för många gånger. jag har blivit väldigt misstänktsam när jag har hört dig säga det men sen när jag hör hur du beter dig och vad du gör så vet jag att allt du säger till mig är LÖGN !!
SLUTA....bara lägg av och spela för det kommer du ingen vart me, det ända du blir är falsk falsk falsk
att du inte har mage att säga sanningen och ta den skiten än att bara göra det värre genom att ljuga, så jävla lågt.
Jag hoppas verkligen att någon dag det tar stopp och du får sota för vad du har gjort.
Så sluta spela du är FALSK!


TÄVLING

Var på skabersjö med Iris idag på pay and jump.
Har aldrig varit så besviken på en tävlingslats som jag var idag, ingenting stämde.
jag fick inte tillbaka hästen på ett ända hinder, eller jo dom två första fick jag henne bra men sen bara gasade honom på och brydde sig inte om mina halvhalter. Så när jag skulle in i 1,10 så var jag skit rädd, inte för att jag inte gillar fart men jag gillar inte när hästen inte lyssnar på mig och bara springer emot hindert. tänker inte krasha i ett hinder igen och gå omkull, en gång räker för mig.....
Ska köpa ett pessoa till henne men utan gummi så hon lyssnar på mig, för hon kan inte ta dackes för då har ju inte han något. Så ska nog pendla mellan pessoa och d-ring med mässing i.
Baby tog några bilder ifrån tävlingen som snart kommer här på bloggen :)

Men nu ska jag göra lite ''skönhets'' grejor på mig själv tänkte jag iallfall, för jag behöver verkligen slappna av :)

Bye :)

TÄVLING

Tävling idag på Skabersjö med lilla Raffe boy. Det blev bara en klass 80 cm eftersom de är första gången han hoppar ute. Fick 12 fel pågrund av att bommarna föll av att han blev lite spänd. Men banan var hur fin som helst även om det regnade jätte mycket.
Här är lite bilder


DÅLIG UPPDATERING

har varit jätte dåligt på att uppdatera men ska bli bättre på det nu.
Red Iris igår på dom ny tröskade åkrarana och det kan man säga att hon gillade väldigt mycket. Så det blev en hel del galopp :)
Red också raffe i onsdags då jag ska tävla han på lördag i skabersjö, iii lite pirrigt i magen får se hur detta ska gå.

Lovar att jag ska bli bättre på uppdateringen
 

DAGEN

Hästen vilar idag så var nere hos dom i hagen och gick en runda med dom.
Lät dom också äta lite grön gräs vid sjön, dom älskade mig verkligen då :)
Iris hovar har blivit bättre nu eller ja iallfall den högra framhoven är nästan helt återställd.

    

    
                                                     
FILM UPPLADDAD

Filmen ligger nu på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=WqFeRvr5mlw

TÄVLING

Kan bara säga en sak om denna rundan idag SUPER FINT !!

Hästen bara gick igenom den lätt som en plätt. Kändes så proffsigt och enkelt.
Nu var det ju bara 90 sm igångsättnings klass inför säsongen men snacka om ett bra sätt att börja säsongen med en felfri runda med bra tid.
Hoppas hon går lika bra i höst med Div II.
Hoppas också att Raffe tjockis också kommer gå bra i Div II ponny      
Film kommer sedan....

DAGENS RIDPASS

Har varit dålig på att uppdatera så uppdaterar nu :)


Tisdag:
Red ut en långrunda mot Annelund så hon fick sträcka på sina ben lite grann. Hon verkar vara helt återställd i sin mun vilket man märker rättså rejält då hon har blivit jätte stark. Men vissa tar det som negativt men inte jag då jag tycker det är jätte posetivt för då börjar hon bli riktigt bra i sin mun efter sårsakdorna.
Hennes galopp kändeas ännu längre än vad den brukar vara då jag släppte henne på fältet och gasade på i full fart :D

Onsdag:
Lite hoppning idag iför lördagens tävling.
Man märkte direkt att hon tyckte det var skit roligt. Hon har ju inte hoppat så jätte mycket under sommare bara någor små skot över någon stock men int mer än så.
Det blev en två kombination att träna på och hon gjorde som vanligt, gick super fint i vänster när det var lågt men rusa i höger som vanligt. Så bad mammsen att höja till 1,15 så hon bromsar upp och då kunde hon lyssna på en i båda varven för då var det roligt tyckte hon.
Hennes höger galopp är lite kniklig men den är på bättrings vägen, vilket är en tumme upp

Torsdag:
Red ut på andra sidan idag ner mot sjön. Tränade lite galopp arbete med henne runt den lilla banan som hans har klippt. Hon gick jätte fint tills hon fick något fnatt och stegade sig så jag trillade av. Vet inte vad som hände men jag tror hon blev rädd för något i vassen antar jag. Men sedan efter att jag hade hoppat upp och mannade på henne så var hon som vanligt igen. Konstiga häst.....

Fredag:
Samma som torsdag. Red ner till sjön igen och gjorde lätt trav och galopp arbete eftersom det ska tävla i morgon. Kändes mycket bätte än vad hon gjorde igår. Inga fnatt eller bus hände. Konstigt...jag fattar inte vad det var som skrämde henne men det lär hon nog inte kunna berätta för mig heller.
Höger galoppen var SUPER idag. Är jätte stolt över min lilla stjärna

RSS 2.0